معرفی پژو 207 و برلیانس H320

مقایسه برلیانس و پژو 207 را با معرفی دو خودرو آغاز می‌کنیم.پژو 207 ایران خودرو درواقع نمونه فیس‌لیفت پژو 206 معروف و محبوب خودمان است که از سال 2009 توسط کمپانی فرانسوی پژو تحت عنوان 206 پلاس به بازار کشورهای اروپایی راه پیدا کرد. این هاچ‌بک نسبتا جذاب از سال ۱۳۸۹ وارد سبد محصولات شرکت ایران خودرو شد و از همان ابتدا با توجه به بهره‌مندی از چهره بسیار جذاب‌تر و همچنین طراحی داخلی متفاوت، موردتوجه مشتریان این بخش بازار قرار گرفت.
از لحاظ فنی پژو 207 ارائه شده به بازار ایران، تفاوت چندانی با پژو 206 تیپ 5 نداشته و از همان قابلیت‌ها سود می‌برد، با این تفاوت که برچسب قیمت آن تفاوت فاحشی را در مقایسه با بهای برادر بزرگترش نشان می‌دهد.

در سمت دیگر میدان با یک هاچبک جمع‌وجور چینی طرف هستیم که نخستین بار در نمایشگاه خودرو چنگدو ۲۰۱۲ از سوی کمپانی «برلیانس اتو» در معرض دید عموم گذاشته شد. تولید برلیانس 320H از اواسط ‌سال ۱۳۹۴ شمسی در خطوط تولید سایپا آغاز شد، اما مدتی بعد به ‌صف تولیدات پارس خودرو پیوست.
طراحی ظاهری نسبتا مدرن‌تر و همچنین برخورداری از برخی تجهیزات بیشتر در مقایسه با تولیدات مشابه داخلی سبب شد تا برلیانس اچ ۳۲۰ در بازار ایران موفقیت‌های قابل‌قبولی را به‌دست آورد.

خودروهای سری اچ 300 کمپانی برلیانس، ابتدا با پیشرانه 1.5 لیتری (BM15L) به بازار ایران راه پیدا کردند، اما مدتی بعد سایپا، موتور تقویت‌شده ۱.۶۵ لیتری (BM16LB) را در این سری از تولیدات محصولات برلیانس به خدمت گرفت که موجب ارتقای توان فنی و درنتیجه استقبال گسترده‌تر مشتریان از این محصولات شد تا در مقایسه برلیانس و پژو 207 ، برلیانس نیز حرفی برای زدن داشته باشد.
مقایسه طراحی پژو 207 و برلیانس H320

در ادامه مقایسه برلیانس و پژو 207 به طراحی این دو خودرو می‌پردازیم.طراحی بیرونی پژو 207 و برلیانس H320 چندان مدرن و سطح بالا به‌نظر نمی‌رسد، اما با این‌وجود ظاهر این دو خودرو به‌گونه‌ای ترسیم ‌شده‌است که جلوه‌ای دلنشین و جذاب را برای مشتریان بازار کم‌تنوع ایران، به‌ویژه در گستره قیمت‌های پایین‌تر جدول به ارمغان بیاورد. البته به‌طورکلی و از دید مشتریان ایرانی طراحی بیرونی پژو 207 در مقایسه با برلیانس H320 کمی جذاب‌تر به‌نظر می‌رسد و المان‌های مهیج‌تری را در معرض چشمان بینندگان قرار می‌دهد. چراغ‌های بزرگ به شیوه‌ای نسبتا اغراق‌آمیز بخش زیادی از چهره پژو 207 را به تسخیر خود درآورده‌اند که درواقع بارزترین تحول ظاهری پژو 207 در مقایسه با مدل 206 به‌حساب می‌آیند. نمای کناری این مدل نیز تفاوت زیادی با پژو 206 ندارد، اما در ردیف عقب شاهد تغییراتی در گرافیک چراغ‌ها و سپر هستیم که نمای زیباتری را برای پژو 207 رقم زده‌است.
در سمت دیگرمقایسه پزو 207 و برلیانس h320، برلیانس H320 حضور دارد که رگه‌هایی از طراحی برخی مدل‌های قدیمی‌تر بی ام و را در پس چهره خود به نمایش گذاشته است. طراحی ظاهری این هاچبک چینی در مقایسه با پژو 207 تا حدودی به‌روزتر جلوه می‌کند؛ به‌ویژه المان‌های چهره این خودرو از قبیل طرح چراغ‌ها، قاب‌های مه‎شکن و سپر جلو، شمایل پخته‌ و منطقی‌تری را از خود به نمایش می‌گذارند.


با این‌وجود به‌نظر می‌رسد که حالت نسبتا آرام طراحی بدنه برلیانس H320 از تطابق کمتری با سلیقه مشتریان جوان ایرانی برخوردار باشد و نتواند همچون 207 به دل اغلب مشتریان اسپرت‌پسند بازار بنشیند؛ البته این سخن به آن معنا نیست که طراحی ظاهری 207 در مقایسه با برلیانس H320 برتر به‌نظر می‌رسد، بلکه این احتمال وجود دارد که بسیاری از مشتریان نیز ظاهر خوش‌تراش‌تر هاچبک چینی را بر شمایل سالخورده پژو 207 ترجیح دهند؛ بنابراین به‌طور واضح و قطعی نمی‌توان یکی از این دو خودرو را از لحاظ طراحی ظاهری بر دیگری برتر دانست.

در مورد مقایسه پژو 207 و برلیانس H320 از نظر طراحی داخلی نیز می‌توان نتیجه مشابهی را مدنظر قرارداد. طرح داشبورد هر دو خودرو به‌گونه‌ای نسبتا ساده ترسیم‌ شده‌است و اثرات چندانی از زبان‌های طراحی امروزی در آن‌ها مشاهده نمی‌شود. سطح کیفی متریال به‌کار رفته در کابین پژو 207 و برلیانس H320 نیز تقریبا یکسان بوده و میزان مرغوبیت آن‌ها گرچه زبان‌زد نیست، اما می‌تواند رضایت نسبی مشتریان این‌گونه هاچبک‌های نه‌چندان گران‌قیمت را کسب کند.

البته از نظر گنجایش فضای داخلی، برلیانس به دلیل بهره‌مندی از فاصله محوری بیشتر، کابین جادارتری را در اختیار سرنشینان خود به‌ویژه افراد حاضر در ردیف دوم قرار می‌دهد.در ادامه مقاله مقایسه برلیانس و پژو 207 به نکات فنی این دو خودرو خواهیم پرداخت.
مقایسه فنی


پژو 207 توان مورد نیاز خود را از همان پیشرانه 1587 سی‌سی ۱۶ سوپاپ پژو 206 تیپ ۵ موسوم به TU5 دریافت می‌کند. نیروی حاصل از این موتور چهار سیلندر، معادل ۱۰۵ اسب‌بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن‌متر گشتاور است که توسط یک جعبه‌دنده ۵ سرعته دستی و یا چهار سرعته اتوماتیک به‌سوی چرخ‌های جلو ارسال می‌شود. برلیانس H320 نیز از یک پیشرانه 1654 سی‌سی ۴ سیلندر تنفس طبیعی، نیرویی برابر با 114 اسب‌بخار قدرت و ۱۵۴ نیوتن‌متر گشتاور به‌دست می‌آورد که توسط یک جعبه‌دنده ۵ سرعته دستی و یا چهارسرعته اتوماتیک به محور جلو انتقال داده می‌شود.

با مطالعه جدول زیر به اطلاعات دقیق‌تری پیرامون جزئیات فنی این دو هاچبک موجود در بازار ایران پی خواهید برد.
مدل خودرو پژو 207 برلیانس H320
پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی چهار سیلندر تنفس طبیعی
حجم موتور (لیتر) 6/1 1.65
حداکثر قدرت 105 اسب‌بخار 114 اسب‌بخار
حداکثر گشتاور 142 نیوتن‌متر 154 نیوتن‌متر
گیربکس اتوماتیک 4 سرعته- 5 دنده دستی اتوماتیک 4 سرعته- 5 دنده دستی
مصرف سوخت ترکیبی در هر صد کیلومتر 6.6 لیتر (دستی) / 7.1 (اتوماتیک 7.8 لیتر (دستی) / 7.6 لیتر (اتوماتیک)
شتاب 11.6 تا 12.6 ثانیه 12.1 تا 13.1 ثانیه
حداکثر سرعت 190 کیلومتر بر ساعت 170

مقایسه آپشن‌ها و امکانات


هر دو خودرو برلیانس اچ ۳۲۰ و پژو 207 امکانات رفاهی مناسبی را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند و وجود بعضی آپشن‌ها نظیر صفحه‌نمایش لمسی، دوربین عقب، سانروف و… به‌خوبی می‌تواند پاسخگوی انتظارات مشتریان این‌گونه هاچبک‌های نه‌چندان گران‌قیمت باشد.
در ادامه مقاله مقایسه پژو 207 و برلیانس، در جدول زیر به اطلاعات نسبتا کاملی درباره آپشن‌های رفاهی این دو اتومبیل اشاره شده‌است از همین رو برای مقایسه پژو 207 و برلیانس H320 از نظر آپشن و امکانات رفاهی، شما را به مطالعه جدول زیر دعوت می‌کنیم:
تجهیزات پژو 207 برلیانس H320
چراغ چراغ­‌های جلو هالوژن، دیلایت، مه شکن جلو و عقب چراغ مه شکن جلو، چراغ­های جلو هالوژن
سیستم­
مولتی‌مدیا
BluetootH – USB – MP3 سیستم صوتی 6 اسپیکر 6 اسپیکر BluetootH – USB – CD – MP3
صفحه‌نمایش 7 اینچی – مانیتور عقب (سفارشی) 7 اینچی
رینگ­ 185/65R14 195/65R15
آینه آینه‌های جانبی با تنظیم برقی آینه‌های جانبی با تنظیم برقی
تهویه مطبوع اتوماتیک دستی
صندلی صندلي راننده و سرنشين با قابليت تنظيم 4 جهت به‌صورت دستي صندلی راننده 8 حالته دستی، صندلی سرنشین 4 حالته دستی، تنظیم گودی کمر
شیشه شیشه­ بالابر جلو و عقب برقی شیشه بالابر جلو و عقب برقی
سیستم­
هشداردهنده
سنسور پارک عقب، دزدگیر فابریک سنسور پارک عقب
سایر امکانات کروز کنترل، دوربین عقب، نویگیشن، سقف پانوراما (سفارشی) استارت دکمه‌ای (سفارشی)، دوربین دنده‌عقب، رهیاب، فرمان 2 حالته، سانروف، کروز کنترل (سفارشی)

مقایسه ایمنی

برلیانس H320 تاکنون توسط هیچ‌یک از مراکز معتبر ایمنی‌سنجی جهانی مورد بررسی و آزمایش قرار نگرفته‌است؛ به همین دلیل چندان نمی‌توان به سطح امنیت و استحکام آن خوش‌بین بود. در مقابل پژو 207 ایرانیزه که در بازارهای بین‌المللی با نام 206 پلاس شناخته می‌شود نیز به‌طور مستقیم مورد آزمایش موسسه ایمنی یوروانکپ قرار نگرفته‌است، اما پژو 206 که اساس 207 ایرانی را تشکیل می‌دهد، در سال 2000 میلادی موفق به کسب چهار ستاره ایمنی در بخش امنیت سرنشینان بزرگسال و دو ستاره ایمنی در بخش امنیت عابرین پیاده شده‌است که نشان‌دهنده ایمنی قابل قبول این خودرو است.
از همین رو در مقایسه پژو 207 و برلیانس H320 در بخش ایمنی می‌توان وضعیت استحکام بدنه و امنیت پژو 207 را اندکی بهتر از برلیانس اچ 320 تصور کرد. در ادامه می‌توانید از جزئیات امکانات این دو هاچبک جذاب مطلع شوید:

تجهیزات پژو 207 برلیانس H320
تجهیزات ایمنی و حفاظتی قفل مرکزی، ریموت کنترل، کمربند ایمنی پیش‌کشنده قفل مرکزی، ریموت کنترل شیشه بالابر
کیسه هوا 2 کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو، 2 کیسه هوا برای راننده و سرنشین
سیستم ترمز ABS، EBD، BA EBD، ABS

مقایسه تجربه رانندگی

به بخش رانندگی در مقایسه پژو 207 و برلیانس H320 رسیدیم؛ پژو 207 در مقایسه با برلیانس H320 حدود 200 کیلوگرم سبک‌تر است؛ بنابراین با توجه به مشابهت توان فنی پیشرانه‌های هر دو خودرو، به‌راحتی می‌توان حدس زد که هاچ‌بک فرانسوی شتاب و چالاکی بیشتری را در مقایسه با رقیب چنی، از خود بروز دهد.

میزان نرمی پیشرانه و هماهنگی میان عملکرد موتور و جعبه‌دنده در هر دو این خودروها قابل‌قبول و مناسب ارزیابی می‌شود. با این‌وجود نوع رفتار جعبه‌دنده اتوماتیک بهینه‌سازی شده برلیانس اچ ۳۲۰ 1.65 در مقایسه با گیربکس AL4 پژو 207، دقت بیشتر و ضرایب مناسب‌تری را در اختیار راننده می‌گذارد.

همچنین برلیانس از پایداری و تعادل بالاتری حین عبور از پیچ‌ها و مسیرهای منحنی‎شکل برخوردار است که همین امر اطمینان‌خاطر بیشتری به راننده این هاچبک چینی در مقایسه با پژو 207 اعطا خواهد کرد. نرمی کیفیت سواری و میزان جذب ضربات توسط سیستم تعلیق نیز در برلیانس از شرایط مساعدتری برخوردار است. از حیث فرمان‌پذیری گرچه هندلینگ پژو 207 در مقایسه با برلیانس H320 برتری دارد، اما نرمی و حس مطلوب سیستم فرمان رقیب چینی، در نسخه فیس‌لیفت پژو 206 یافت نمی‌شود.
مقایسه شرایط بازار


حضور قدیمی‌تر پژو 207 و برادر بزرگ‌تر آن یعنی پژو 206 در ایران سبب شده‌است تا بازار خریدوفروش پژو 207 در مقایسه با برلیانس H320 تا حدودی گرم‌تر و پررونق‌تر باشد. با این‌وجود برلیانس H320 نیز مشتریان دست‌به‌نقد خود را داشته و بازار معاملات آن همواره از گرمای قابل قبولی برخوردار بوده‌است؛ بنابراین می‌توان شرایط نسبتا مساعدی را برای هر دو هاچبک‌ فرانسوی و چینی در بازار کشورمان ارزیابی کرد. با این‌حال همان‌طور که اشاره شد مالکان پژو 207 رونق بهتری را در بازار خریدوفروش اتومبیل خود تجربه خواهند کرد و همچنین کمبود قطعات برلیانس در کشور بازار خوب 207 را پر رونق تر می‌کنند.
جمع‌بندی مقایسه پژو 207 و برلیانس H320

به انتهای جدالی جذاب در مقاله « مقایسه پژو 207 و برلیانس H320 » رسیدیم؛ پژو 207 به‌عنوان یک هاچبک محبوب بازار ایران در مقایسه با برلیانس H320 از مزایایی همچون ظاهر جوان‌پسندتر، عملکرد فنی پرشتاب‌تر، خدمات پس‎از فروش گسترده‌تر، وفور بیشتر لوازم‌یدکی و بازار خریدوفروش گرم‌تر سود می‌برد. از طرف دیگر، برلیانس H320 نیز در مقایسه با حریف فرانسوی خود از مزایایی همچون سواری نرم‌تر، پایداری بیشتر، فرمان نرم‌تر، کابین جادارتر و عملکرد بهتر جعبه‌دنده اتوماتیک برخوردار است.
با این تفاسیر انتخاب یکی از این دو هاچبک جذاب به‌عنوان برنده نهایی مقایسه پژو 207 و برلیانس H320، کار چندان ساده‌ای نیست؛ اما به‌طورکلی چنانچه فضای نسبتا محدود کابین پژو 207 را کنار بگذاریم، شاید بتوان با اختلاف اندکی این خودرو را برنده رقابت دانست. البته اختلاف میان مزایا و معایب این دو رقیب بسیار اندک بوده و به‌راحتی نمی‌توان خوبی‌های برلیانس H320 را هم نادیده گرفت.